Lektørudtalelse på Lines store dag.

Materialevurderinger – uge 2010/03 (side 88 af 164) Lektørudtalelse (10103) 2 804 203 5 (8S)

Vægter Nielsen, Anders: Lines store dag. – Mellemgaard. – 47 sider. – bi Anvendelse/målgruppe/niveau Billedbogen kan læses med og for børn fra 4-5 år, først og fremmest som en god historie eller til temaet: fantasivenner i børnehaven eller tidlig indskoling.

Beskrivelse
Forfatter og illustrator kendes ikke for andre titler for børn, forfatter har skrevet digte for voksne, og illustrator er grafiker og billedkunstner. Bogens billedside er i blandingsteknik, bl.a. skitseagtige stregtegninger med blyant farvekridt og blæk/tusch samt akvarel og tempera og et fotografi af Eiffeltårnet inkorporeres ganske effektfuldt. Stemningerne veksler med Lines intense oplevelser/drøm. hvilket skyldes vekslende teknikker og brug af farver fra de sarte – næsten dæmpede – til de klare med lidt knald på. fx i de orange og dybblå farver. Teksten bruger mange ord, refleksioner, beskrivelser og nogen direkte tale, men det er lige på kanten af det snakkende. Teksten er verssat i vekslende spaltebredder. og det verssatte fungerer godt i en oplæsningssituation. Omslag repræsenterer bogens indhold ganske fint.

Sammenligning
Bogens tema om fantasivenner findes i en del billedbøger, men bogen her er lidt usædvanlig på grund af Lines insisteren eller meget intense drøm, som især billederne giver et meget originalt bud på, og derfor synes jeg ikke bogen ligner andre, jeg kender, i udtrykket.

Samlet konklusion
Det er en usædvanlig dansk billedbog, der måske ikke stikker fantastisk dybt i forhold til emne og som fortælling, men den fungerer. og giver en intens og livsbekræftende oplevelse især på grund af den dynamiske billedside. Torben Brue Olesen

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s