U-turn

Vi var rundt og se på U-turn i efterårsferien. Ude i Tap-E på Carlsberg. Der var mange fine ting. Men det overordnede indtryk af udstillingen var ikke i orden.

Der var mange videoværker som gemte sig inde i små rum, hvor de uden en ordentlig beskrivelse kun indbød til en trækken på skulderen og så videre. Her viste videokunsten sig fra sin værste side, der hvor man ikke aner hvorfor man skulle sætte sig ned på en elendig stol i mørket og følge med i en sløret videooptagelse.

Der var dog også gode eksempler på video. f. eks et værk med en optagelse af nogle børn som synger og en pige der danser. Her var der heller ikke nogen  beskrivelser, men selve værkets karakter og måden det var installeret fungerede godt uden yderligere kommentarer. Det var ligesom hvis man selv kom forbi børnene på gaden og stillede sig op for at se på dem et stykke tid.

Ellers var udstillingen meget dokumentar af projekter i det offentlige rum o.lign.
Der var dog også originale og hele værker som man skal se på udstillingen, og jeg syns at det er værd at se den.

Debatten på Kunsten.nu omkring anmelderen fra information, jeppesens anmeldelse, syns jeg var interessant. Men jeg var uening med dem allesammen. Jeg syns Jeppesen er for hurtig og kritisererer de forkerte ting.-Jeg tror ikke han har set alle de kedelige videoværker som jeg klager over. Til gængæld kritiserer han værker som rent faktisk fungerer på deres egne præmisser på udstillingen, som f.eks. Kirstine Roepstorffs og John Kørners. Samtidig er jeg uening med hans kritikere som mener han er for subjektiv, det er lige præcis hvad der er brug for i dansk kunstkritik syns jeg. Kritikere der tør at sige noget andet end det for det meste dybt kunsthistoriker-kedelige de fleste anmeldere står for. Så ros til Jeppesen for stilen, men ikke for holdningerne.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s